Workshops at Home

Wil je graag een workdshop volgen bij je thuis of ergens anders? Dat kan! Tijdens alle workshops werken we met garens, stoffen, draden en naalden. Je hoeft ook zelf helemaal niets mee te brengen (of het moet een schaar zijn omdat het gewoon praktisch is als iedereen er eentje heeft). Soms echter, als we gaan werken met stofrepen, vraag ik om zelf oud of ongebruikt bedlinnen mee te brengen dat je in repen mag knippen en scheuren. Het is de ideale manier om het een nieuw leven te geven en zo hoef ik mijn goede bedlakens niet kapot te knippen (omdat ik natuurlijk al heel lang door mijn voorraad ongebruikt bedlinnen heen ben).

BEN JIJ HET FEESTVARKEN ?


DAN MAG JIJ DE WORKSHOP GRATIS VOLGEN!

PRAKTISCH

* Elke workshop gaat door voor ten minste 10 deelnemers.

* Woon je op meer dan 20km van hier dan komt er een km-vergoeding van €0.25 X 2 (heen en terug) bij het totaalbedrag. Ik raadpleeg Google-maps en kies voor de snelste route.

* Vastleggen van een workshop doe je best vroeg genoeg (minimum een maand voor de geplande datum is wel zo fijn).

* De datum ligt maar echt vast als de betaling rond is. 

* Voor meer informatie, het boeken van een workshop en het vastleggen van een datum


02/725 67 67


Stoffen tapijtje knopen

Eigenlijk is het haken zonder haakpen, of is het eerder knopen? Hm, dat is een klein mysterie dat we samen gaan oplossen. Het enige dat je nodig hebt is kleurig katoen dat we in repen gaan scheuren voor we er mee aan de slag gaan. Dus je kan het dan ook gewoon een voddentapijt noemen.  Het is simpel en vanaf nu is geen bedlinnen nog veilig voor je!

 

Groep: tussen 10 en 20 deelnemers

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Duur: 3u en dan zullen de meeste tapijtjes niet helemaal klaar zijn maar je kan het thuis verder afwerken omdat je de rijgpen mee naar huis mag nemen.

Deelnameprijs: € 25 pp

Wat breng je zelf mee? Een fleurig en bont gekleurd (hoe meer tekeningen  en kleuren hoe beter) 2 persoons dekbedovertrek en een schaar.


Tote Bag Pimpen

Dit is helemaal te gek! Je krijgt een tote bag die je helemaal mag pimpen met stofjes, knopen, textielverf. Een Tote Bag die alleen nog maar de jouwe kan zijn (tenzij je hem als cadeautje voor iemand anders gaat maken, dat kan ook natuurlijk). En alle anderen? Die worden stikjaloers op jouw mooiste tote bag van heel de wereld.

 

Groep: tussen de 10 en 20 deelnemers

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Duur: 2u tot 3u

Deelnameprijs: € 29 pp

Wat breng je zelf mee? Een schaar


Bloemenspeld maken

Met stofjes, naald en draad en een leuk knopke maak je een bloem op een haarspeld. Elke dag een bloem in je haar en misschien kan je de speld ook wel op je kraag steken? Zo zie je er telkens weer fleurig uit.

 

Groep: tussen 10 en 20 deelnemers

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Duur: 1u 

Deelnameprijs: € 15 pp

Wat breng je zelf mee? Een schaar


Schilderen met stof

Net als echte schilders gaan we aan de slag met verschillende kleuren. Verschillende stofjes dus. We maken een levensecht schilderij en kleven onze inspiratie op schilderdoek. Als het af is dan kan het mooi tegen de muur en ben jij een echte artiest.

 

Groep: tussen 10 en 20 deelnemers

Leeftijd: vanaf 5 j

Duur: 2u

Deelnameprijs: € 29

Wat breng je zelf mee? Een schaar


Knopenboom schilderen

In het park in je dorp staat er zo’n boom, ik weet het zeker. Hij heeft een prachtige dikke stam en takken zo dik als je arm. Na de zomer en de herfst staat hij in de winter helemaal kaal om in de lente volop in knop te komen. Deze lenteboom vol kleurige knopen ga jij maken op schilderdoek.

 

Groep:tussen 10 en 25 deelnemers

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Duur: 3u

Deelnameprijs: € 38pp

 

Voddenweven

Weven met repen stof. Het is een hele oude ambacht en nu kan jij daar kennis mee maken. In Finland, Noorwegen of Zweden worden deze tapijten nog steeds gemaakt. Het enige dat je nodig hebt zijn oude beddenlakens die je in repen mag scheuren en weven maar!

 

Groep : tussen 10 en 20 deelnemers

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Duur: 3u

Deelnameprijs: € 29pp

Wat breng je zelf mee? Een oud beddenlaken dat we aan repen mogen scheuren en een schaar.


Vingerbreien

Geen breinaalden nodig om een super leuke sjaal te maken. Jouw vingers zijn de breinaalden en na deze workshop kan je iedereen dan ook vertellen dat je kan breien. Je werkt met dikke wol, dat gaat lekker snel en wat meer, na deze workshop kan je zelf ook nog sjaals maken voor vriendjes en vriendinnetjes of wat dacht je van het hen ook te leren?

 

Groep: tussen 10 en 20 deelnemers

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Duur: 2u

Deelnameprijs: € 29pp

Wat breng je zelf mee? Alleen je twee handen.

 

Glasbeestjes maken

Een stofje, een glazen lijfje, super lieve oogjes en je hebt je eigen lieve glasbeestje. Plak er een stukje magneetplakband op en hij (of zij hé) kijkt je aan vanaf de koelkastdeur. Een hele familie maken? Dat kan ook natuurlijk, broertjes en zusjes zijn altijd leuk om hebben!

 

Groep: tussen 10 en 15 deelnemers

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Duur: 2u

Deelnameprijs: € 25 pp en je mag een familie van vijf maken

Wat breng je zelf mee? Een schaar

 

Een armband met knoppen maken

Kleurige knoppen aan elkaar rijgen op een speciale manier en je hebt in een wip een super coole armband. Makkelijk? Tja je moet wel een beetje opletten want de knoppen die gaan soms helemaal hun eigen weg maar… je zal leren ze te temmen met naald en draad.

 

Groep: tussen 10 en 15 deelnemers

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Duur: 2u

Deelnameprijs: € 25 pp

Wat breng je zelf mee: een schaar


Leren spinnen met de spintol

Ben je 7 jaar of ouder dan kan je komen leren hoe je van een plukje schapenwol met de spintol zomaar een draad kan maken. Spinnen is de oudste manier om garen te maken en wordt in heel veel landen nog gedaan met de tol (en niet met het spinnewiel). Het is, éénmaal je het kan, heel fijn om overal te doen en als je de microbe goed hebt te pakken kan je zelf een eigen spintol maken met een kleine kei (echt waar). Maar wij doen het hier met een houten spintol en natuurlijk echte schapenwol. 

 

Groep: 10 deelnemers

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Duur: 2h30

De deelnameprijs : € 29 per persoon is inclusief materialen zijnde: wol om te verspinnen en een spintol.


Er zijn geen producten in deze categorie.